multicircles

 

Referencer
Gartnervejens børnehus, Bjæverskov

 

Multicircles er solgt til bl.a.


Hvidovre bibliotek

Nivå bibliotek

Østerskole, Middelfart

Gentofte fritidscenter
Ullerød Skolen
Potteskåret, Valby
Gartnervejens børnehus, Bjæverskov
Sofiendalskolens bibliotek, Ålborg
Rudolf Steiner børnehaven i Ry
Korsholm børnehave, Favrskov

 

 

 

 

 

En formiddag med multicircles i Gartnervejens vuggestue.

Der bliver tumlet, hoppet, trillet, vippet og kravlet. De yngste støtter sig til kanten imens de går rundt om multicircles. De 2 små halvcirkler bliver lagt i en slange og børnene kravler og går balance gang på dem, det er bare svært når nogen vil den anden vej. Børnene leger rutsjebane på de store halvcirkler, de er hurtige til at stille sig i kø for at prøve igen. Halvcirklerne bliver sat henover den store ring til en hule og børnene kravler ind og ud. Børnene flytter rundt på de forskellige elementer, triller med dem og vipper både siddende og liggende i halvcirklerne. Pædagogen Sanne finder pudebetrækket frem med bolde og fylder i den lille ring, straks bliver kuglerne hoppet i og spredt. Børnene samler boldene op og putter dem tilbage i ringen. Pædagogen Tine laver tillids øvelser med nogle børn, hun holder dem i benene, imens de triller forover på ringen, børnene griner og Tine kan mærke gibet i dem, når de når yderpunktet.
Man kan mærke børnene får brugt deres energi, de damper helt. De er ved at være trætte og nu kan de lidt mere forsigtige komme til at få afprøvet deres grænser. Det er sjovt at hoppe ned på den tynde hynde fra de liggende halvcirkler.

 

Gartnervejens Børnehus har multicircles medium1+2. Leder Morten Hansen, siger de lægger vægt på at styrke børnene motorisk. Han fortæller at de bruger sættene både hos børnehave gruppen og i vuggestuen og skifter lidt rundt på dem. Da vuggestue gruppen var yngre var de rigtig glade for at have medium 2 til at lære at gå ved og ligge og vippe i de store brede halvcirkler. Nu kan man se hvor glade børnene også er for medium1 med de mindre vipper. Men Morten siger, han kan se fordelene i hvert sit sæt og deres mange muligheder, når de bliver kombineret.
Børnehave børnene elsker også at tumle og bygge med multicircles. Når det bliver for vildt eller der skal ske noget andet, siger de til børnene at nu er puden lukket. Det betyder at den bliver samlet. Børnene kommer så selv og spørger om de må lukke puden op.